tisdag 20 oktober 2009

Allt du vill veta om situationen för utrikes födda i Norge - och lite till

Den norska integrationsmyndigheten iMDI har gett ut en nästan 400 sidor tjock rapport om den invandrade befolkningens situation i olika kommuner i Norge, Innvandrere i norske kommuner. Demografi, levekår og deltakelse i arbeidsstyrken.

Formålet med denne rapporten er å kartlegge og beskrive utvalgte innvandrergruppers demografi og levekår i ulike kommuner i Norge. Ved å beskrive noen hovedtrekk ved sentrale innvandrergruppers demografi og levekår på kommunenivå, vil vi for eksempel avdekke om afghanere i Oslo skiller seg fra afghanere i Drammen eller Bergen. Slik statistikk kan gi kommuner og statlige myndigheter et bedre empirisk grunnlag for sin integreringspolitikk.

Rapporten tar for seg innvandrere og norskfødte med innvandrerforeldre fra hovedsakelig 17 utvalgte land: Afghanistan, Bosnia, Chile, Filippinene, India, Irak, Iran, Kosovo, Marokko, Pakistan, Polen, Russland, Somalia, Sri Lanka, Thailand, Tyrkia og Vietnam. I egne landkapitler beskriver vi den enkelte innvandrergruppens demografi og levekår på kommunenivå. Her inngår også ulike mål på deltakelse i arbeidslivet i Norge.


Här finns mer fakta än någon orkar ta in. En intressant uppgift är att personer födda i Polen är självförsörjande i betydligt högre grad än befolkningen i helhet.

Inga kommentarer: