tisdag 28 oktober 2008

Expressens till försvar för kvotering

Expressens ledarsida tycker så illa om integrations- och jämställdhetsminister Nyamko Sabuni (fp) och så bra om kvotering att de idag skriver två långa ledarartiklar om att ministern avvisar kvotering som metod. Så upprörd har väl aldrig en ledarredaktion varit någonsin tidigare?

Johannes Forssberg skriver att Nyamko Sabunis företagsfloskler inte räcker långt.

Ann-Charlotte Marteus, antagligen sveriges minst kunniga "liberala" ledarskribent om integrationspolitik, skriver att så länge Nyamko Sabuni är Sveriges motvilliga jämställdhetsminister kan grabbarna lugnt lägga upp fötterna, koppla av och njuta på näringslivets slipstäta punchveranda.

Men studenter vill inte bli bortkvoterade. Centrum för rättvisa har visat att könsdiskriminerande antagningsregler har satts i system i den svenska högskolan. Det är kvinnorna som drabbas i 94 procent av fallen.

Det är så himla lätt att kräva kvotering när världen inte är så som man önskar. Och det är extra tråkigt att liberala ledarsidor som Expressens förvandlas till DN kultur när integrations- eller jämställdhetspolitik kommer på tal.

5 kommentarer:

Anonym sa...

Min våta dröm är att köerna till hyreslägenheterna i Stockholm skall inkvoteras och "positivt särbehandlats" av nyanlända somalier, zigenare och araber.

Med en omsättning på 3-5% av hyresrätterna så borde man solidariskt införa - "varannan arabernas" i innerstan. - Mitt bland miljonärsvänsterns surt förvärvade miljonlägenheter.
Detta för att öka den hyllade mångkulturen.

Så får även innerstadarna debattera med 6-7 tolkar på föräldramöterna om huruvuda flickor o pojkar skall vara med på samma skolfoton och separata bestick för muslimerna.

Om de invandrare som kommer till Malmö idag varit vita och kommit från USA hade de varit "white trash" - De med utbildning kommer inte till Sverige överhuvudtaget.
Man vet inte ens vad Jazz, Beatles eller ABBA är för nåt.

På Rosengård röstar över 90% rött, Knappast för att de är socialister.
Snarare "money for nothing and chicks for free".

Sverige är numera ett land där politikerna väljer sina väljare och inte tvärtom.

Kafir

Robin Shadowes sa...

När får vi vår första islamminister?

Emil sa...

Robin. Håll dig till ämnet tack.

Bengtsson sa...

Appråpå det Kafir skriver: Glömmer aldrig Lidingöbon som sa något i stil med "Nej invandrare kan vi inte ha här på Lidingö, de skulle inte må bra av att se våra hus"

Kvotering är inte bra. Frågan jag ställer mig hur kan ledarjournalisterna och vänstern kan få tvinga en majoritet att ha kvotering? läs gärna intervjun med Paolo Roberto: http://blogg.svd.se/ledarbloggen?id=9809

Karin sa...

Emil skrev: "Ann-Charlotte Marteus, antagligen sveriges minst kunniga "liberala" ledarskribent om integrationspolitik.."

Nja.. en mer rättvisande formulering är väl:

Ann-Charlotte Marteus, antagligen Sveriges minst kunniga "liberala" ledarskribent.