onsdag 17 september 2008

Skydda ungdomarna nu

Sanna Rayman skriver om tvångsgifte på Svenska Dagbladets ledarblogg, vilket är ett av de ämnen som ligger mig närmast hjärtat. Jag har tidigare skrivit på Integrationsbloggen om sveket från svenska politiker att, likt andra länder i Europa, skydda unga flickor från tvångsgifte och påtryckningar att gifta sig. Dessutom har jag berört ämnet flera gånger under min tid som skribent på Temaasyl.se. Precis som Rayman skriver finns det åtgärder som försvårar tvångsgifte. Hon länkar bland annat i sitt inlägg till en studie som jag lade upp en gång i tiden på svensk server. Det finns alltså bevisat fungerande åtgärder för att skydda unga flickor (och pojkar). Agera nu, Billström och Sabuni!

3 kommentarer:

Sanna Rayman sa...

Jamen jag visste väl att det var via dig jag hade hittat den där studien! Började faktiskt med att föröka söka fram den här på bloggen, men jag hittade den inte, så det blev en del googlande.

Emil sa...

Det viktiga var ju att studien aktualiserades igen :) För det är verkligen tydlig.

Visst finns det nackdelar med sådan lagstiftning också. De få personer som verkligen vill gifta sig med okända män från forna hemlandet och bo inneboende hos sina föräldrar begränsas faktiskt i sin frihet. Men, hur många är dom? Och är det verkligen ok att vi andra som bor i landet ska betala deras uppehälle? Nä, en sådan lagstiftning är nog till 95 procent riktig.

Synd att det dåliga ryktet danskarna har ska drabba att förslag som dessa...

Anonym sa...

Hej,

Följer din blogg med stort intresse. Hur som helst, läste idag en artikel om muslimska barnbrudar i Danmark idag och insåg att detta är någonting du bör ta del utav.

Mvh
Galenzo

http://nyhederne.tv2.dk/politik/article.php/id-15677014.html