torsdag 25 september 2008

Danskhatet sprider sig till Expressens ledarsida

Danskarna har ännu en gång uppfyllt rollen som mediasveriges hatobjekt. Denna gång är det Karin Olsson i Expressen som äcklas över danskarnas migrations- och integrationspolitik i ledarartikeln Det ruttna Danmark.

Det framstår för mig fullständigt absurt hur våra liberala ledarredaktioner kan hata ett lands demokratiskt framröstade politik så intensivt. Varför inte lite omväxling och ge sig på Nederländerna, Storbritannien, Tyskland, Frankrike, Norge eller något annat land som avviker från den svenska linjen? Läs mitt tidigare längre inlägg om danskhatet.

1 kommentar:

lasse sa...

En journalistvän förklarade att man då och då måste visa sin goda vilja genom att skriva något som visar att man har de rätta åsikterna och artikeln är väl ett bra exempel på sådant.
Under hetsen mot Haider för några år sedan blev min bekant åtminstone lokalt ryktbar genom att ta kraftfullt avstånd från Österrike. Detta, påstår hon, har gynnat hennes karriär.
På min fråga om hon inte har några principer säger hon bara att sådana nog är bra men inte går att äta. Och där måste man väl hålla med henne.