söndag 13 juli 2008

Nytt jobb!

Semestern fortsätter och därmed inaktiviteten på Integrationsbloggen! Bloggandet försvåras ytterligare av att min bärbara dator slutat fungera.

Nytt jobb

I veckan fick jag de glada nyheterna att europeiska flyktingfonden valt att finansiera ett projekt om vidarebosatta flyktingars (även kallade kvotflyktingar) arbetsmarknadsintegration i Sverige som jag tagit fram i samarbete med Malmö Högskola. Den 1 september börjar jag som projektledare/forskare på MIM/IMER vid Malmö Högskola.

Intressant från den gångna veckan


I Nederländerna vill de undvika att tredje generationens marockaner har dubbelt medborgarskap.

Frankrikes linje om en tuffare och gemensam politik för migration inom EU vinner gehör.

Nya rapporter

The impact of migration from the new European Union Member States on native workers av Sara Lemos och Jonathan Portes. Visar att inflödet av migranter från EU:s nya medlemsländer inte påverkar arbetslöshet eller löner.

Non-Irish Nationals Living in Ireland, Central Statistics Office, Census 2006. Kartläggning av utrikes födda i Irland.

The Economics of Language: An Introduction and Overview av Barry R. Chiswick. Om språkets roll för arbetsmarknadsintegration.

Employment Assimilation of Immigrants in the Netherlands: Catching Up and the Irrelevance of Education av Aslan Zorlu och Joop Hartog. Visar att födelseland, inte utbildningsnivå, avgör framgångarna på arbetsmarknaden för personer med utländsk bakgrund.

Immigration and Integration: The Vicissitudes of Dutch 'Inburgering' av Leonard F.M. Besselink. Om utvecklingen av den nya integrationsmodellen med integrationskrav och främjande av medborgarskapet.

Inga kommentarer: