tisdag 20 maj 2008

Gott och blandat

Sverige populärare än Tyskland

Sverige är populärt att flytta till. Vi hade under 2007 ett större invandringsöverskott än Tyskland.

Statistik om utrikes födda i högskolan

SCB:s statistik över studerande på högskolan visar att över 50 procent av nybörjarna för linjer med yrkesexamen mot naturvetenskap har utländsk bakgrund. (44 procent var utrikes födda och 7 procent var födda i Sverige med två utrikes födda föräldrar).

Personer födda i Iran är flitigast studenter. Bland de utrikes födda med iransk bakgrund hade 55 procent påbörjat högskolestudier vid 25 års ålder. Motsvarande andel för gruppen med svensk bakgrund var 46 procent.

Dagens dumstrut

Shahram Khosravi gör i dagens DN Kultur (oberoende syndikalistisk) en huvudlös, smaklös och fasansfullt korkad liknelse mellan förintelsen av judarna under andra världskriget och dagens situation för muslimer i Sverige. Det var länge sedan jag läste något så äckligt. Totalt oansvarigt av DN att släppa igenom ett så förståndshandikappat inlägg i debatten om islamofobi. De borde förstå att det handlar om en tillfällig sinnesförvirring från skribentens sida.

1 kommentar:

Tommola sa...

Nåja, det publicerades ju i alla fall under vinjetten "Kultur och Nöje" även om den inte var så rolig.
Att jämföra judarnas situation under 30-talet med muslimernas är nog bara ett sätt att åka snålskjuts på Förintelsen. Avsikten är förstås att den som vågar kritisera islamister skall veta att naziststämpeln riskerar att hamna i pannan på den oförsiktige.