onsdag 28 maj 2008

Dagens dumstrut

Folkpartister från Kristianstad med Radovan Javurek (fp), ordförande integrations- och arbetsmarknadsnämnden, i spetsen är dagens dumstrutar i integrationsdebatten. Läs deras oförsvarbara text i dagens Kristianstadsbladet. Jag förstår helt enkelt inte hur man kan jämföra att räkna ekonomiskt på hur integrationspolitiken fungerar med nazisternas judeutrotelse under andra världskriget. Det övergår mitt förstånd hur personer kan vara så korkade och missbruka förintelsen på det sättet.

Gång på gång hamnar debatten kring flyktingmottagandet i arbets- och bostadsbristargumenten, i kriminalitetsfarhågor och i den kanske farligaste av de alla; polarisering i fördelningen av de gemensamma resurserna. Sverigedemokraternas, med fleras, krav på flyktingsbokslut klingar oroväckande lika den ideologi som slutade i genomförandet av "den slutliga lösningen" från tiden under andra världskriget.

Att hävda att man först och främst skall se till de "ariska?" svenskarnas behov, för att sedan skänka något till invandrarna är inte alls långt ifrån att börja göra sig av med alla invandrare i syfte att rena nationen.


Voine voine! Med sådana vänner behövs inga fiender.

1 kommentar:

Grue sa...

En annan som tävlar om titeln:

"FRÄMLINGSFIENTLIGHET. Fullmäktige i Orsa meddelar i ett pressmeddelande att de har beslutat att biblioteket inte ska prenumerera på media vars utgivare är politiska partier och till dem knutna förbund.

Beslutet är ett svar på en motion från Sverigedemokraterna där dessa ville se “ett bredare och mer representativt urval at periodiska (partipolitiska) tidskrifter vid det kommunala biblioteket i Orsa”.

Demokratin vrider sig som en mask. Jag tycker generellt vi är för naiva och daltar för mycket med såna här slaskpartier. Det måste exempelvis finnas objektiva metoder att hålla rent från odemokratiska krafter utan att för den skull sluta prenumerera på tidningar från alla andra partier - annars är det nåt fel på lagen.

Man kan ytterst fundera varför partier som exempelvis utestänger invandrare från att vara en del av det svenska samhället överhuvudtaget ska få ställa upp i demokratiska val."

http://www.hartman.nu/2008/05/27/varfor-daltar-vi-med-odemokratiska-krafter/