fredag 18 december 2009

Konferenskoma

Det har varit dåligt med inlägg på bloggen, men jag kan garantera att det inte beror på lathet. Senaste veckan har jag arbetat intensivt med det svenska EU-ordförandeskapets sista större konferens, den om Nyanländas etablering - fokus incitament och arbete. Dokumentation kommer kontinuerligt att läggas ut på ordförandeskapets hemsida (länk ovan). Vi hade fint besök från 20-talet länder, inklusive den tyska integrationsministern Maria Böhmer. Vår egen integrationsminister Nyamko Sabuni höll naturligtvis också ett anförande.

Såväl Kvällsposten som Sydsvenskan rapporterade från konferensen.

Björn Ramel, Sydsvenskan: Någon sade välkommen, frågade efter namnet. En leende kvinna tog ytterkläderna och en annan visade vägen till den blomsterprydda salen.

Där bjöd en lite morgontrött Bengt Westerberg, Röda Korsets ordförande, välkommen. Igen. Allt simultantolkades till flera språk.

Vad hade hänt om mottagandet av nyanlända till något EU-land mer liknat det på S:t Gertrud i Malmö igår, där det svenska ordförandeskapet samlat experter och ministrar för en konferens om integration och nyanländas etablering? Om de hade mötts med samma individuella omsorg och respekt?

Inga kommentarer: