måndag 26 oktober 2009

Örebro och den "danska sjukan"

Idag har jag varit i Örebro och presenterat regeringens kommande proposition för nyanlända invandrare för intressenterna i regionen. Med på informationsmötet var också riksdagsledamot Elisabeth Svantesson (m), som kom direkt från TV-soffan där hon debatterade "danska sjukan" utifrån Lars Denciks debattarktikel i Aftonbladet. Slutklämmen på debattartikeln:

Det är hög tid att avkräva Fredrik Reinfeldt och Moderaterna ett löfte att aldrig under några omständigheter sätta sig i en position där regeringsmakten utövas på grundval av aktivt eller passivt parlamentariskt stöd från SD. Och att hålla fast Socialdemokraterna vid deras löfte om detsamma. Och få båda läger att ta konsekvensen av det och öppna för möjligheten av en stor koalition över blockgränserna, så som vi sett det fungera tidigare i till exempel Tyskland, Österrike, Finland och andra länder.

Den danska sjukan är ett livsfarligt hot mot det demokratiska klimatet och den politiska anständigheten i Sverige. Därför måste de stora partierna göra sig beredda att samarbeta och kanske i en övergångsperiod också samverka i regeringsutövandet för att förhindra att den kommer hit.


Inslaget från Gomorron Sverige går att se på SVT play.

2 kommentarer:

mats c sa...

Författaren och översättaren Thomas Nydahl tar regelbundet på sin blogg upp ämnena islamism och danskt debattklimat ur ett annat perspektiv än svenska riksmedia.

Här är ett exempel:
http://nydahlsoccident.blogspot.com/2009/10/svenskans-fnissande-okunskap-annu-en.html

mats c sa...

Johan Ingerö skrev för en vecka sedan:

"Vad vi bevittnar är den valtaktiska motsvarigheten till Vietnamkriget. En förkrossande krigsmakt som varken förstår fienden, terrängen eller konfliktens orsak - och som därför håller på att förlora."

http://ingero.blogspot.com/2009/10/liten-tuvaosv.html

Skillnaden är dock att i USA var Robert McNamara högsta hönset, i sverige är det hela hönsgården som är inblandad.