tisdag 8 september 2009

Häpnadsväckande skatte- och bidragsfusk

Jag tänker inte förvandla Integrationsbloggen till en populistblogg, men Ekstra Bladets strida ström av avslöjanden om bidragsfusk är för häpnadsväckande för att undlåta att skriva om. En efter en av irakiska politiker med hög inkomst visar sig samtidigt gå på danska bidrag, allt från förtidspension till socialbidrag. Det är faktiskt märkligt att inte någon tidning i Sverige tagit upp detta. Och hur ser det ut i Sverige? Det finns ju t.ex. många svensk-kurder med höga poster i irakiska kurdistan.

Den danske statsborger og førtidspensionist Samia Aziz Mohammad fra Næstved hele 1,4 mio. kroner skattefrit om året i løn som parlamentsmedlem i Irak.

Den dansk-irakiske Imam Ali Hussein Allak, der har folkeregisteradresse i Farum, scorer 46.000 kroner om måneden som politiker i Irak utan att skatta för sina inkomster.

I Danmark er Balen Abdulla og hans kone førtidspensionister med folkeregisteradresse i et socialt boligbyggeri i Albertslund, men i hjemlandet Irak sidder han i det kurdiske parlament og indkasserer hver måned en høj, skattefri politiker-hyre.

Den 53-årige Muthafer Taher Haji, der har folkeregisteradresse i et socialt boligbyggeri Greve, hæver hver måned en førtidspension på godt 13.000 kroner før skat, fordi myndighederne har vurderet, han er uarbejdsdygtig. Men den danske statsborger Muthafer Haji også har et vellønnet job på den irakiske ambassade i Bulgariens hovedstad, Sofia.

I Danmark modtager den 56-årige irakiske flygtning Talaat Sayfaddin førtidspension og har folkeregisteradresse i et socialt boligbyggeri i Tilst ved Århus. I Nordirak nyder han godt af den ypperste luksus, har han de sidste fem år hævet en topløn som medlem af det kurdiske selvstyreparlament.

Den 60-årige irakiske flygtning och førtidspensionisten Fouad Chalabi og hans kone Berevab Sarhank. Hun netop er blevet valgt ind i parlamentet, mens han i en årrække har været højre hånd for Iraks præsident. Ifølge flere højtstående kilder i Danmark og Irak har den tjans givet en ekstraordnær fed løn og andre goder som bil, bolig og bodyguards i Irak.

Den irakiske senior-viceindenrigsminister, Adnan Al-Assadi, der har dansk statsborgerskab, tjener hvert år millioner af kroner. Alligevel lader han Københavns Kommune forsørge sin kone og tre børn, der bor på Amager, hvor konen hver måned hæver kontanthjælp og boligsikring.

Jag vet inte vilken kurdisk gruppering som ligger bakom Kurdistan Post, men också de rapporterar om de bidragsfuskande politikerna. Är det någon som kan komma med en seriös kommentar eller information om detta?

1 kommentar:

sakine sa...

Jag vet inget särskilt om fusket, det förvånar mig inte det minsta, men Kurdistan Post är en seriös källa.