fredag 31 oktober 2008

Quebec inför krav på gemensamma värderingar

I Quebec, Kanada, har de beslutat att nya invandrare skriftligen måste intyga att de delar Quebec:s "gemensamma värderingar" för att få invandra. Några av de gemensamma värderingarna är franska som officiellt språk, jämställdhet och separationen mellan kyrka och stat.

Invandring till Quebec "är ett privilegium, inte en rättighet" sade Migrationsministern i samband med att förslaget lanserades. Beslutet bygger på en utredning som undersökt frågan om så kallad rimlig anpassning av kulturella och religiösa övertygelser. Där har bland annat den kända politiska filosofen, och grundaren till mångkulturalism som politiskt alternativ, Charles Taylor deltagit.

1 kommentar:

Anonym sa...

Ett tips:


Läste detta i den danska MetroExpress (30-10-2008)

http://www.metroxpress.dk/dk/article/ritzau/2008/10/29/nrrr7kvb7q104574/

"Norge til kamp mod asylansøgere
Ni specialudsendinge fra norsk politi og det norske udlændingedirektorat vil blive udstationeret i asylansøgernes hjemlande og langs menneskesmuglernes ruter for at forhindre asylansøgere i at komme til Norge.

"Asyljægerne", fem fra udlændingedirektoratet og fire fra politiet, skal være spydspidser i kampen for at bremse antallet af asylansøgere, der sætter kurs mod Norge, skriver Aftenposten.

Ud over at bistå med at sende så mange som muligt af dem, der får afslag på asyl i Norge, retur, skal de ni asyljægere også arbejde med at forhindre menneskesmugling og indsamle information til politiet.

For at kunne returnere afviste asylansøgere til deres hjemlande, skal politiet være helt sikker på de pågældendes identitet. Ellers vil hjemlandet ikke modtage dem."