måndag 13 oktober 2008

Integrationsminister med stil

Camilla Thulin är känd för oss politikintresserade för att hon fixade till stylingen när fd. folkpartiledaren Lars Leijonborg blev lejonkungen med hela (!?) svenska folket. Han lyckades inte bibehålla karisman utan föll snabbt tillbaka i den gråa, lite gnälliga, socialliberala fållan. Nu har Thulin gett tummen upp för integrations- och jämställdhetsminister Nyamko Sabunis (fp) klädstil. I veckans affärer skriver hon att:

De svenska politikerna hamnar inte direkt högst upp på bäst klädda-listan. Förvånande nog väljer de att se helt opersonliga ut! Det finns ett undantag – immigrations- och jämställdhetsministern Nyamko Sabuni. Hon har verkligen stil. Ministern tänker på hur hon ser ut och vad hon tar på sig. Hon till och med unnar sig handsydda aftontoiletter från Per Engsheden. Stilen är modernt klassisk med en liten twist och hennes signum är den klädsamma superkorta frisyren. Jag tycker att hon visar oss respekt med att alltid vara oklanderlig när hon uppen­barar sig inför publik.

Jag är inte modeintresserad, men visst är det en söt beskrivning. Thulin bör dock titulera ministern med rätt post - integration, inte immigration - om hon vill ha fler uppdrag från ledande folkpartister.

Inga kommentarer: