tisdag 15 april 2008

MUF-kampanj för integration

MUF har dragit igång en vårkampanj för en bättre integrationspolitik under namnet Jag älskar Sverige. Så här sammanfattar de sitt budskap:

Våga ställa krav
Det är en självklarhet att alla som bor i Sverige ska få jobba och lära sig svenska, oavsett om du är född i Nyköping eller 400 mil därifrån. Det ska inte vara okej att leva på bidrag när det finns alternativ.

Låt alla människor lyckas
Alla som är utbildade utomlands, till exempel sjuksköterskor, ingenjörer eller snickare, ska kunna jobba direkt i Sverige. Gör det enklare att starta och driva företag och sänk skatten på arbete. Människor kan själva.

Bekämpa rasism
Vi måste alla våga stå upp för de idéer vi tror på och aldrig vika för rasister. Sverige är rikt och fantastiskt tack vare att vi är olika.


Kampanjen visar åter igen på den stora värdegemenskap som finns bland de svenska partierna. MUF-kampanjen skulle lika väl kunna ha varit från Folkpartiets, Centerns eller Kristdemokraternas ungdomsförbund. Med små förändringar i avsnittet om arbetsmarknaden och ett annat språkbruk skulle det också kunnat vara ett kampanjmaterial från SSU. Alla partier förespråkar, trots att de hävdar motsatsen, ungefär samma politik, vilket innebär en fortsättning på dagens migrations- och integrationspolitik.

Inga kommentarer: