onsdag 30 april 2008

Intressant på Quick Response om tidningars hantering av bloggar

Quick Response har talat med tidningsredaktioner om hur de resonerar kring risken att erbjuda främlingsfientliga bloggar snålskjuts via t.ex. twingly-länkar. Det är intressant läsning. Sydsvenskan tillämpar en policy där de gör individuella bedömningar om vilka bloggar de bannlyser. Så verkar huvuddelen av redaktionerna resonera:

Företaget Interaktiv Säkerhet sköter kontrollen av artikelkommentarer och länkarna till externa bloggar på själva sajten åt bland andra DN.se, Sydsvenskan.se, GP.se och Aftonbladet.se. Med stöd av de olika tidningarnas policy tar de anställda på Interaktiv Säkerhet bort blogglänkar och i vissa fall spärrar de hela bloggar.

På SvD.se resonerar man annorlunda. Där väljer man vilka artiklar som ska gå att kommentera eller inte i förväg.

Redaktionen väljer ut artiklar som medarbetarna av erfarenhet vet brukar generera relevanta diskussioner. Nyhetsartiklar om Mellanöstern och invandring går inte att kommentera längre, eftersom inläggen där ofta spårade ur och övergick i pajkastning och hets mot folkgrupp.

5 kommentarer:

Sigge sa...

– De är vana att arbeta med alternativa metoder eftersom de har varit utestängda från mainstream-media och inte har några pengar. Det här kom ju som manna från himlen för dem, säger Helene Lööw. (Quickrespons)

Just det. Vi som är intresserade av att veta FAKTA har ju inget att hämta i dagens svenska massmedia. De agrerar snarast för att förvilla och förleda samhällsmedborgarna.

Jag har själv börjat läsa olika bloggare som tar upp samhällsproblem och levererar just FAKTA, FAKTA och FAKTA. Inte tillrättalagda politiskt korrekta historier som i Nordkorea och ex-DDR.

Några av de bloggar jag läser regelbundet är
I Mitt Sverige
Landskroniten
Varjager
Mångkulturell kvinna
Merit Wagner
samt den eminenta Kurt Lundgren

Utländska tidningar tar ibland upp brottslighet i Sverige på ett bättre sätt än svenska massmedia ty utländska tidningar har vana och erfarenhet av faktarapportering. T ex kunde man läsa vem Englas misstänkte mördare var i en norsk tidning (VG) före det att svenska media publicerade FAKTA (namn och bild).

Staffan sa...

En annan intressant blogg är Högerkänga. Den levererar FAKTA som vi inte får veta i lokala tidningar.

Här lite om kriminaliteten i Landskrona.

SAMTLIGA 15 inblandade i affärstömningen av Audio-Video i landskrona dömdes. SAMTLIGA fyra dömda för den stora vapensmugglingen med kopplingar till Landskrona dömdes till 4 års fängelse. SAMTLIGA är invandrare.

Av de dömda rånarna var flera stycken inblandade i ett misshandelsfall nyligen i centrala Malmö.

Högerkänga Finn en svensk

Anonym sa...

Muslimska Friskolan kan också leverera information.

Den finns på
http://muslimskafriskolan.blogspot.com/

Anonym sa...

Här har vi ett utmärkt exempel på hur bloggare tar över massmedias uppgifter. Hade massmedia skött sin uppgift om att informera samhällsmedborgarna hade denna sortens bloggar varit överflödiga.


http://imittsverige.blogspot.com/2008/04/tonringar-slog-ner-man-framfr.html

Anonym sa...

http://imittsverige.blogspot.com/2008/04/tonringar-slog-ner-man-framfr.html