torsdag 16 juni 2011

Danmark ett mönsterexempel för integration?

Den danska regeringen skickade för ett tag sedan ut ett pressmeddelande där de utmålar sig som mönsterexempel för en framgångsrik integrationspolitik.

"Alle er glade for, at vi i Danmark har oplevet et betydeligt løft i beskæftigelsesgraden hos indvandrere og efterkommere de sidste 10 år, så vi i dag er blandt de bedste i OECD. Det er noget, vi er blevet, det er ikke noget vi var. Alle er glade for, at færre unge indvandrerpiger i dag tvangsgiftes, og alle er glade for, at unge indvandrere i dag uddanner sig som aldrig før. Men man skal huske, at alle de her fremskridt kun er kommet, fordi vi har ført en konsekvent og fornuftig udlændingepolitik med stribevis af konkrete initiativer." Det siger integrationsminister Søren Pind som svar på den debat, der i dag er rejst i flere medier om den danske udlændingepolitik.

"Vi har gang på gang justeret på politikken for hele tiden at optimere integrationen. Og det har virket. Danmark er i dag mere åbent for udlændinge end nogensinde før, men nu kommer man til Danmark for at studere og arbejde, modsat tidligere hvor man kom som asylansøger eller familiesammenført. Det gør en gigantisk forskel for vores fællesskab.

Jeg er overbevist om, at fremgangen fortsætter. Danmark er internationalt set et mønstereksempel på god integration.

Inga kommentarer: