tisdag 27 april 2010

Ny lag om invandring och integration snart beslutad i Danmark

Folketinget i Danmark behandlar just nu den nya invandrings- och integrationslag som bygger på ett avtal mellan regeringen och Dansk Folkeparti. Lagförslagen betonar det enskilda ansvaret för integrationen och innebär en starkare koppling mellan migrations- och integrationspolitiken.

Läs mer om lagförslagen här.

”Det er banebrydende lovgivning, som vi kommer med i dag. Det er første gang, at vi nu har en sammenhæng mellem udlændinge- og integrationslovene”, sagde integrationsministeren fra Folketingets talerstol under behandlingen og fortsatte:

”Med lovforslagene vender vi op og ned på integrationsloven. Det er grundlæggende vigtigt for regeringen. At vi forventer, at hver enkelt borger skal bidrage til samfundet. Og at man tager udgangspunkt i, hvad den enkelte kan, og ikke hvad den enkelte ikke kan. Det er de tanker, som ligger til grund.”


Integrationsminister Birthe Rønn Hornbech säger vidare:

- Det er naturligt for venstrefolk at prioritere det personlige ansvar og belønne den, der virkelig gør en indsats. Det tiltaler venstrefolk, at ansvaret for integrationen ligger hos den enkelte selv - naturligvis forudsat at stat og kommune stiller de fornødne tilbud til rådighed, siger integrationsminister Birthe Rønn Hornbech til altinget.dk.

Inga kommentarer: