lördag 25 oktober 2008

Mauricio Rojas - politikens Colin Nutley

Västerviks Tidningen uppmärksammar att Mauricio Rojas lämnar riksdagen och Sverige för jobb i Spanien.

Rojas har gjort sig känd för att yppa obekväma sanningar: hur den svenska socialstaten kväver människors initiativförmåga och hur offentlighetens rädsla för att ställa krav på invandrare, och i stället erbjuda vadderade vägar genom livet, leder dem in i en ensamhetens och utanförskapets labyrint. Dessa är i sig själva kontroversiella budskap, men när de yttras av någon som vet och har egen erfarenhet blir de rent farliga.

Farliga inte bara för den vänster som byggt upp de handikappande välfärdssystemen och upprätthållit den kravlösa attityden mot invandrares deltagande i samhället, utan även för den borgerlighet som saknat modet att vara tillräckligt kritisk. Mot den bakgrunden är det lätt att förstå varför Rojas har utmålats som en pajas, tvingats se sina goda intentioner förvridas till rasism i den politiska debatten och mötts av tystnad från sitt eget parti när vindarna blåst som hårdast.


Fler som uppmärksammar Rojas viktiga gärningar är Merit Wager och Johan Norberg.

"Stockholmare är smartare än lantisar"

Expressen skriver på ledarsidan: Var rädd om mångfalden. Det jag reagerar på är att ledarredaktionen skriver att de "främlingsrädda bor i stor utsträckning ute på vischan, långt borta från minareter och annat som skrämmer dem." Jag som trodde att partier som Sverigedemokraterna var störst i kommuner som Landskrona och Malmö med stor invandring. Är Malmö och Landskrona vischan? Eller är inte Sverigedemokraterna främlingsrädda? Sedan är jag övertygad om att Expressens ledarredaktion har fel. Rasism och främlingsrädsla har inte främst med ekonomi och arbetsmarknad att göra. Norge och Danmark är välmående länder som är rikare än Sverige och med betydligt lägre arbetslöshet. Ändå har de mycket framgångsrika invandringskritiska partier. Är inte de partierna främlingsrädda?

10 kommentarer:

Robin Shadowes sa...

Är dom helt förryckta? Malmö är för helvete den TREDJE största staden i landet så hur kan det vara vischan? Har ledarskribenten knarkat innan h*n skrev ledaren?Dessutom, tackvare bron är numera Köpenhamn bara ett stenkast iväg. Är det några som är lantisar så är det dessa inskränkta idiiiiiter i Tokholma.

Fabrikören sa...

Tur för dig att du flyttar till Stockholm nu. Din IQ höjs direkt med några dussin. Om ett par generationer så är dina släktingar kanske till och med så smarta att de kan få jobb på Expressen.

Malmö fick sin moske 1984 med minaret, skola och hela köret, Stockholm byggde om ett gammalt kraftverk 16 år senare. Så vitt jag vet har dessutom Malmö fler minareter än Stockholm (2-1).

Att SD har växt sig starkare "ute på vischan" har nog mer att göra med att folk inte är så j-la Stockholms-PK. En migrations- och integrationspolitik helt utan mål och visioner, kan bara komma från en väldigt självcentrerad klick centralister.

Det är lite kejsarens nya kläder över det. SD är den lilla pojken som säger det alla vet, att kungen inte har några kläder. Naturligtvis är hovet de sista som erkänner det faktum alla ser.

Därmed inte sagt att jag vill att en liten pojke ska komma in i riksdagen. Pojken hade en viktig poäng, men sedan hade han inte mer att komma med. Att vara kung handlar om mer än att klä på sig.

För att citera en stor man:
"Jag har en dröm! Så jag säger er, mina vänner, att jag trots dagens och morgondagens svårigheter har en dröm. Det är en dröm med djupa rötter i den skånska myllan om att denna region en dag kommer att resa sig och leva ut den innersta meningen i denna övertygelse vi håller för självklar: att alla människor är skapade med samma värde."

Ett Skåne fritt från SD och fritt från Stockholm - då kan vi börja realisera drömmen.

sakine sa...

Intressanta invändningar. Klart du har rätt.

Men det där med att "Stockholmare är smartare än lantisar" vetefan. Den enda dryga stockholmare som skriver på den sidan, förvisso inte ledare utan kolumner, är ju jag.

Emil sa...

Fabrikören. Det var ett ovanligt emotionellt inlägg för att vara du. Men det kan inte vara så lätt när alla vännerna flyttar till huvudstaden :)

Jag läste hela talet här:
http://www.martinlutherking.se/fordjupning/MLK%20dream%20s.htm

Anonym sa...

"Vår ännu anständiga offentlighet är förmodligen en viktig förklaring till att Sverige förblir ett europeiskt undantag vad gäller rasism."

Klart ni försvarar er mörkning. Ingen nyhet där, men rasism betyder inte det ni tror!

Fabrikören sa...

Stockholmssyndromet drabbar en hårt och snabbt. Man behöver inte vara därifrån för att vara självcentrerad centralist.

Därmed inte sagt att alla är det. Det finns några undantag. Förhoppningsvis (troligtvis) förökas undantagsgruppen i och med din flytt.

Naturligtvis är jag bara avundsjuk. Jag vill också bo i huvudstaden där allt händer. Funderar på att dra till Kbh (The Capital of Scandinavia)

Anonym sa...

Var man än reser i Europa hittar man invandrarghetton i innerstäderna. - Det gör man inte i Stockholm. Den stan är säkerligen Europas mest rasrena stad.

Det kan vara intressant att studera hur den svenska mediepolitiska maktens människor bor och lever. De största dagliga tidningarna, de stora radio- och TV-redaktionerna och de stora fackförbundstidskrifterna ligger alla i centrala Stockholm. I Stockholms innerstad bor det idag bara 3,5 % med utomeuropeisk härkomst. Av de utomnordiska är många sydeuropéer, många har italiensk bakgrund. Man lever idag i rasrena kvarter, husguden heter lokaltidningen DN och hela innerstan liknar mest en enda stor gated commuity. Journalister var förr (på 50-talet) en ganska lågbetald grupp och en del av arbetarklassen, men har ökat sin status och lön väldigt mycket, och en journalist i innerstan tjänar nu bra mer än dubbelt så mycket som en medelinkomsttagare.

De tenderar att tappa kontakten med vanligt folks tillvaro. I och med att så många journalister också är gifta med varandra och nästan enbart umgås med andra journalister på en isolerad blir deras referensram väldigt liten och konsensus uppstår lätt. En journalist på en daglig större tidning kan ofta vara gift med en journalist som jobbar på TV - det innebär att alla i den lilla kretsen i den mediepolitiska eliten känner nästan till alla andra. Det finns också personsamband mellan folk i media och politiska makthavare.

Om man tar Södermalm som exempel, det mest invandrartäta och nära Möllevången och Nørrebro (KPH) som en stockholmare överhuvudtaget kan komma. Södermalm delas in i två distrikt: Maria-Gamla stan (där gamla stan också ingår), samt Katarina-Sofia. Södermalm var tidigare klassiska arbetarkvarter. På söder kostar dock lägenheterna idag mångmiljonbelopp. En journalist och makthavare som bor på Söder kan därmed inbilla sig leva någon slags proletär och multikulturell miljö. Söder är idag istället en isolerad tummelplats för en miljonärsvänster när de vill leka arbetsklass bland krogarna och dricka välbevakad 50 kronors pilsner. Endast 13 % av alla södermalmsbor har idag utländsk bakgrund, av dessa har ca 27 % utomnordisk eller okänd bakgrund. Det blir ca totalt 3,5 % med utomeuropeisk bakgrund på söder. Jag har även i samtal med brevbärare upplysts om att det kan finnas 5-6 st utomnordiska efternamn per "bit" dvs, 400 hushåll i innerstan. Antalet människor med Afrika och mellanösterursprung boende i innerstan är i det närmaste obefintligt och de fåtal som finns är domineras av ambassadpersonal och rika studenter från hemländernas sekulariserade (ofta korrupta) nomenklatura.

Situationen är precis det omvända i områden typ Rosengård. Där över 90 % är av utomnordisk börd och majoriteten är från utomeuropeiska länder. I Malmö är andelen invandrare 40 % och i åldersgruppen 0-18 år är svenskarna i samma stad redan i minoritet. Detta hindrar dock inte
miljonärsvänstern i Stockholm att märkligt nog åka ända till Skåne på reportageresor till för att peka finger och leta ”främlingsfientlighet”.

När kommer då kraven på ledarsidorna att man ska inkvotera araber, somalier och zigenare i innerstadens bostadsköer och skolor?

I Stockholms innerstad bor och lever Sveriges etablissemang ganska isolerat. Journalisterna, byråkraterna, politikerna och debattörerna och utifrån deras erfarenheter eller snarare totala brist på utformas idag och spekuleras över invandringspolitiken. Det är härifrån man pekar finger åt och förfasas över ”rasismen” och ”främlingfientligheten” runt om i landet. Det är här normerna för det politiskt korrekta stiftas. I den DN skadade ostklockan.

De har inte en nysning om vad vanligt folk har att slåss med i vardagen.

Den där Kafir

Anonym sa...

Inom 5 mils radie där jag bor i Malmö bor det 3,6 miljoner människor. Det är ett stenkast till Hamburg. Personligen betraktar jag stockholm som stt sydlappländskt rasistiskt egocentriskt glesbygdsområde.

Kafir igen

Emil sa...

Intressant.

Anonym sa...

Ang Rojas så har han tydligen vuxit en del: Här är nåra gamla synder...

"Med avseende på Sveriges storlek och ekonomiska förutsättningar, kan vi ta in runt 50 miljoner invandrare till, det skulle ge positiva ekonomiska effekter"

Mauricio Rojas delger svenskarna sina kalkyleringar i Avräkningsnotan, februari 1995. Tja, det är väl bara för regeringen att ansöka om ytterligare ett utlandslån så att vi får råd att kosta på oss dessa "positiva effekter" som Rojas valt att inte precisera närmare.

"I Rinkeby bor 3.000 turkar, de har bott där i 25 år. De får en tolk när de kommer till försäkringskassan. Varför inte anställa en turk istället?"

…undrar samme Rojas förbryllat i Norrköpings tidning (971028). Eeeeh… okej, eller så kanske de tretusen turkarna som bott här i 25 år kunde ta och lära sig svenska istället?