måndag 1 september 2008

Sverigedemokraterna i Fokus

Ni har väl inte missat Fokus långa artikel om Sverigedemokraterna? Artikeln fokuserar på de fyra ledande Sverigedemokraterna, som alla studerat på Lunds Universitet.

Sverigedemokraterna är lika mycket nu som tidigare ett enfrågeparti. Det är bara i flykting- och invandrarfrågorna som några väljare alls svarar att Sverigedemokraterna har de bästa idéerna.

Sverigedemokraterna har väljarnas förtroende på ett enda område. Framtiden för den »Fantastiska fyran« ligger inte i händerna på dem själva, utan avgörs av om de etablerade partierna kan hålla vad de lovat. Att de människor som söker sig hit från andra länder snabbt ska kunna försörja sig själva. Att de är en tillgång, inte ett problem.

Vinner inte etablissemanget den debatten kan vi snart ha en främlingsfientlig vågmästare i riksdagen. Får invandrarna jobb är Sverigedemokraternas saga all.


Jag ska senare kommentera sista meningen, Får invandrarna jobb är Sverigedemokraternas saga all, mer utförligt. Jag är inte helt övertygad om att det stämmer.

2 kommentarer:

Tobias sa...

Artikeln är partisk, propagandistisk och intellektuellt ohederligt skriven av en socialdemokrat. Jag har utvecklat min kritik här:

http://www.skick.se/2008/08/fr-invandrarna-jobb-r.html

I övrigt instämmer jag i sak med din kritik mot Anders Jonssons enkla resonemang. Det är väldigt festligt att journalisterna och de politiska tyckarna, vilket Anders Jonsson ändå är, kommer med så "enkla lösningar", som man brukar anklaga sd för... :-)

Bodenbo sa...

Att utanföskapet och de kulturella motsättningarna ska självdö genom att majoriteten av invandrarna på något magiskt vis får jobb i en kommande lågkunjuktur, känns som lite väl oseriös journalistik.
Segregeringen är något mer komplex än så, och fortsätter att öka trots att fler kommit ut i jobb den senaste tiden.