måndag 15 september 2008

Helgens svenska debatt

Folkbladet resonerar om att integrationsprocesserna kan ta flera generationer.

Invandring är problematiska processer. Problemen är självklart tyngst för dem som flyktinginvandrar. De har satsat allt de äger och har, lämnat de gator och stenar där som barn de lekt för att söka ett bättre liv i ett fjärran land. Jag tror det är mycket svårt för den som inte själv gjort en sådan resa att fullt ut föreställa sig de påfrestningar som långväga invandrare utsätts för. Ingen bör vara förvånad över att det tar flera generationer innan någon egentlig integration inträffar

Abraham Staifo på GP menar att det är fel att tala om krav när det gäller arbetslinjen. Men det måste vara unikt för Sverige att något så självklart som egen försörjning plötsligt anses vara ett krav.

Nya invånare väntar i öknen

Sverige tar just nu, genom vidarebosättning, emot palestiska flyktingar från irak. Mör våra nya invånare i Aftonbladets reportage.

1 kommentar:

Anonym sa...

Tobbe

Det är märkligt att Sunnidominerade länder som Syrien och Jordanien inte vill ta emot sina trosfränder. Ännu märkligare är att det sunnidominerande landet Sudan redan erbjudit dessa flyktingar asyl. Hur Sverige och Island blev det naturliga andra eller - tredjehandsvalet har jag ingen aning om. Detta är politisk människohandel på hög nivå och att Sverige och Island spelar med i detta spel är bedrövligt.

länk: http://www.sr.se/cgi-bin/ekot/artikel.asp?artikel=2201009